The Belgian Freight
Forwarding Association

FORWARD Belgium

FORWARD Belgium vertegenwoordigt al meer dan 100 jaar expediteurs, douanevertegenwoordigers en logistieke dienstverleners en vormt daarbij hét aanspreekpunt voor alles wat te maken heeft met expeditie, douane, transportorganisatie en logistiek.

Via intense contacten op lokaal, nationaal, Europees en internationaal niveau verdedigt FORWARD Belgium proactief de belangen van haar leden en verstrekt daarbij alle nuttige informatie die expediteurs en logistieke dienstverleners nodig hebben bij de dagelijkse uitoefening van hun activiteiten.

De leden van FORWARD Belgium zijn de architecten van het transport. Als logistieke consulenten regisseren zij de logistieke keten en zorgen voor de vlotte aan- en aflevering van uw goederen via zee, binnenvaart, short sea, spoor, weg of luchtvervoer.Nieuws


Blogs

Hoe kan de logistieke sector helpen in de strijd tegen de drugscriminaliteit?

In de nationale pers is de drugsproblematiek bijna een dagelijks item geworden. We stellen vast dat de war on drugs de voorbije maanden enkele opmerkelijke successen boekte. Nooit eerder werden dergelijke hoeveelheden illegale drugs, vooral cocaïne, in beslag genomen. Kunnen de bedrijven uit onze sector een bijdrage leveren om deze criminaliteit een halt toe te roepen?

24/01/2024

‘The Way Forward’ op weg naar een succesverhaal

Sinds begin 2023 kan ‘The Way Forward’ (TWF) rekenen op Eric Verlinden als projectmanager. Hij begeleidt, stuurt en concretiseert de verschillende ambitieuze projecten binnen dit digitaliseringsprogramma. “Het Inbound Release Platform is het eerste project binnen TWF en ik wil er echt een succesverhaal van maken”, aldus Eric.


  


15/09/2023

FIATA: what's in it for you?

Onbekend is onbemind. Toch is FIATA bezig met dossiers die veel impact op onze logistieke sector hebben. Demurrage & detention, de preventie van cybercriminaliteit en abandoned goods om er maar enkele te noemen. Jens Roemer legt uit waar FIATA concreet voor staat.   


06/02/2023

FIATA World Congress: save the date van 3 tot 6 oktober 2023

Als Belgische logistieke dienstverlener, expediteur of douane-specialist heb je een unieke kans om 'in je achtertuin' het FIATA World Congress bij te wonen. Inclusief een exhibition, hackathon voor young professionals, panel discussions en razend interessante sprekers. Bovendien zorgt de nieuwe congresaanpak voor talloze netwerkmogelijkheden met je internationale collega's.   


27/01/2023

Events en vergaderingen

22 FEBRUARI 2024

Onderwerp

FORWARD Belgium vergadering bestuursorgaan

Doelgroep

Leden bestuursorgaan

Meer info
info@forwardbelgium.be

22 FEBRUARI 2024

Onderwerp

Bijzondere Algemene Vergadering EXPAN-VEA

Doelgroep

Leden Algemene Vergadering EXPAN-VEA

Meer info
info@forwardbelgium.be

28 FEBRUARY 2024

Onderwerp

FORWARD Academy 'De kracht van onderhandelen'

Doelgroep

Alle logistieke spelers

Meer info
https://forwardbelgium.be/FORWARD-Academy