The Belgian Freight
Forwarding Association

FORWARD Belgium

FORWARD Belgium vertegenwoordigt al meer dan 100 jaar expediteurs, douanevertegenwoordigers en logistieke dienstverleners en vormt daarbij hét aanspreekpunt voor alles wat te maken heeft met expeditie, douane, transportorganisatie en logistiek.

Via intense contacten op lokaal, nationaal, Europees en internationaal niveau verdedigt FORWARD Belgium proactief de belangen van haar leden en verstrekt daarbij alle nuttige informatie die expediteurs en logistieke dienstverleners nodig hebben bij de dagelijkse uitoefening van hun activiteiten.

De leden van FORWARD Belgium zijn de architecten van het transport. Als logistieke consulenten regisseren zij de logistieke keten en zorgen voor de vlotte aan- en aflevering van uw goederen via zee, binnenvaart, short sea, spoor, weg of luchtvervoer.Nieuws

GOLD sponsors FORWARD Belgium 2024

                                                                    Blogs

Nieuw bureau FORWARD Belgium wil leden begeleiden en ontzorgen

Op 21 maart trad Wim Gijbels aan als nieuwe voorzitter van het bestuursorgaan van FORWARD Belgium. Samen met de nieuwe ondervoorzitters Johan Proost en Stephan De Pauw (en met de andere bestuursleden) vormen zij de spreekbuis van de ‘architecten van het transport’. Wij peilden naar de visie en de ambities van het ‘triumviraat’.


12/06/2024

Hoe kan de logistieke sector helpen in de strijd tegen de drugscriminaliteit?

In de nationale pers is de drugsproblematiek bijna een dagelijks item geworden. We stellen vast dat de war on drugs de voorbije maanden enkele opmerkelijke successen boekte. Nooit eerder werden dergelijke hoeveelheden illegale drugs, vooral cocaïne, in beslag genomen. Kunnen de bedrijven uit onze sector een bijdrage leveren om deze criminaliteit een halt toe te roepen?

24/01/2024

‘The Way Forward’ op weg naar een succesverhaal

Sinds begin 2023 kan ‘The Way Forward’ (TWF) rekenen op Eric Verlinden als projectmanager. Hij begeleidt, stuurt en concretiseert de verschillende ambitieuze projecten binnen dit digitaliseringsprogramma. “Het Inbound Release Platform is het eerste project binnen TWF en ik wil er echt een succesverhaal van maken”, aldus Eric.


  


15/09/2023

FIATA: what's in it for you?

Onbekend is onbemind. Toch is FIATA bezig met dossiers die veel impact op onze logistieke sector hebben. Demurrage & detention, de preventie van cybercriminaliteit en abandoned goods om er maar enkele te noemen. Jens Roemer legt uit waar FIATA concreet voor staat.   


06/02/2023

Events en vergaderingen

20 JUNI 2024

Onderwerp

FORWARD Belgium vergadering bestuursorgaan

Doelgroep

Leden bestuursorgaan

Meer info
info@forwardbelgium.be

25 JUNI 2023

Onderwerp

FORWARD Academy 'Ontdek de toekomst van Spatial Computing'

Doelgroep

Alle logistieke spelers

Meer info
https://forwardbelgium.be/FORWARD-Academy

6 SEPTEMBER 2024

Onderwerp

FORWARD Cup

Doelgroep

Alle logistieke spelers

Meer info
https://forwardbelgium.be/FORWARD-cup