The Belgian Freight
Forwarding Association

FORWARD Belgium

FORWARD Belgium vertegenwoordigt al meer dan 100 jaar expediteurs, douanevertegenwoordigers en logistieke dienstverleners en vormt daarbij hét aanspreekpunt voor alles wat te maken heeft met expeditie, douane, transportorganisatie en logistiek.

Via intense contacten op lokaal, nationaal, Europees en internationaal niveau verdedigt FORWARD Belgium proactief de belangen van haar leden en verstrekt daarbij alle nuttige informatie die expediteurs en logistieke dienstverleners nodig hebben bij de dagelijkse uitoefening van hun activiteiten.

De leden van FORWARD Belgium zijn de architecten van het transport. Als logistieke consulenten regisseren zij de logistieke keten en zorgen voor de vlotte aan- en aflevering van uw goederen via zee, binnenvaart, short sea, spoor, weg of luchtvervoer.Nieuws


Blogs

Twee steden, één haven: een blik op de fusie van de Port of Antwerp en de Port of Bruges

Een haven: ongetwijfeld één van de belangrijkste motoren van onze economie en het kloppend hart van onze in- en export. Port of Antwerp en de haven van Brugge fuseren en zetten de Belgische havens op de kaart bij expediteurs. Philippe Beaujean, Shippers & Forwarders Manager, vertelt over de fusie en opent de sluizen mee naar de haven van morgen.  15/06/2022

Zo leiden we het spoor naar de 21ste eeuw

De stakeholders van de spoorsector in Europa ambiëren om van het spoor de ruggengraat van het Europees transport te maken. Ze willen het spoorvervoer tegen 2030 verdubbelen. Het plan van aanpak daarvoor werd in naam van de sector aan de Europese Commissie voorgesteld door Geert Pauwels, CEO van Lineas, de grootste private spoorvrachtoperator van Europa. Hij ontvouwde de plannen ook op de klimaattop van Glasgow.  

20/01/2022

Stakeholders logistieke sector trekken lessen uit coronacrisis

De coronacrisis heeft wereldwijd een grote disruptie van de logistieke keten tot gevolg gehad. Patrick Kockx, managing director van rederij CMA CGM, Dirk Van den Bosch, CEO van containerterminal DP World Antwerp en Jens Roemer, als vertegenwoordiger van FORWARD Belgium, lichten de ontwrichting van de supply chain toe en vertellen hoe ze naar de toekomst kijken.  
12/10/2021

Events en vergaderingen

8 DECEMBER 2022

Onderwerp

FORWARD Belgium commissie legal

Doelgroep

Leden commissie legal

Meer info
caroline@forwardbelgium.be

8 DECEMBER 2022

Onderwerp

FORWARD Belgium commissie digitalisering

Doelgroep

Leden commissie digitalisering

Meer info
info@forwardbelgium.be

9 DECEMBER 2022

Onderwerp

Webinar: De expediteur als douanetussenpersoon

Doelgroep

FORWARD Belgium leden

Meer info
vanessa@forwardbelgium.be